Yogaklas Mergelland | Hoe kun je me bereiken?

+31 (0) 6-311 51 945
info@yogaklas.nl
www.yogaklas.nl

Yogaklas Mergelland | Wie ben ik en wat doe ik?

In september 2006 ben ik, Monique Hennen, gestart met Yogaklas Mergelland. Mijn eerste lessen gaf in het huidige gezondheidscentrum. Dat deed toen dienst als basisschool. Tussen de knutselwerkjes, bankjes en stoeltjes rolden we met een klein groepje de matten uit.

In de loop van 12 jaar is Yogaklas Mergelland gegroeid tot een volwassen bedrijf waar wekelijk ca 100 mannen en vrouwen Hatha -Yoga volgen.

Voor mij is het yogapad een leidraad in mijn leven. Yoga is meer dan het fysieke stuk, er ligt een hele filosofie/wetenschap aan ten grondslag, dat ons helpt vrediger, bewuster en vrijer te leven.

Ik oefen dagelijks (asana en meditatie), volg wekelijks lessen en maandelijks bijscholingsweekenden en bestudeer de filosofie. Ik neem mijn deelnemers mee in mijn ontwikkeling.

De nadruk van de lessen ligt op de fysieke beoefening, (aangepast aan eenieders mogelijkheden), de yogahoudingen (asana’s).Deze asana’s verbeteren je algehele gezondheid, versterken en stabiliseren het lichaam en maken het lichaam flexibeler.  D.m.v het lichaam brengen we de geest (vrij vertaald: het denken ) tot rust.

In het gezondheidscentrum geef ik tot nu toe 6 uur les. Op de maandag en woensdagavond en de vrijdagochtend .Op de vrijdagochtend is er een extra les voor 55+.

Ik vind het fijn om onderdeel te zijn van een groter geheel, om samen te werken waar mogelijk met de andere disciplines die “thuis zijn” in Gezondheidscentrum Bemelen.

Neem een kijkje op mijn website voor meer informatie:
www.yogaklas.nl