La Vie Jolie | Hoe kun je me bereiken?

+31 (0) 6-53 25 63 85
info@pmtpraktijk-laviejolie.nl
www.pmtpraktijk-laviejolie.nl

La Vie Jolie | Wie ben ik en wat doe ik?

Mijn naam is Kim Hendriks-Merk, werkzaam als psychomotorisch therapeute binnen Gezondheidscentrum Bemelen. Na het afronden van 2 studies (Social Work (2009) en Psychomotorische therapie en Bewegingsagogie (2012)), ben ik als bewegingsagoog gestart met werken bij revalidatiecentrum Adelante Hoensbroek waar ik nog steeds werkzaam ben.

Echter… ik heb altijd de droom gehad om een eigen praktijk te starten in psychomotorische therapie (PMT).
Een vrijwel onbekende therapie in Zuid-Limburg. In mei 2018 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik mijn eigen praktijk gestart waar ik op de maandag, donderdag en vrijdag werkzaam ben.
Binnen mijn praktijk richt ik me op 2 pijlers:

 • Psychomotorische therapie is een vaktherapie net zoals muziektherapie, dramatherapie en beeldende therapie.
  Het is een ervaringsgerichte therapie dat betekent dat er niet alleen maar gepraat wordt tijdens de sessies, maar vooral ‘gedaan’ wordt. Ik zet bewegings- en lichaamsgerichte oefeningen in om mensen figuurlijk en letterlijk in beweging te krijgen. Denk hier bijv. aan boksen, waarbij het niet gaat om het aanleren van boksen, maar over je lijf weer in je eigen kracht te zetten en het vergroten van zelfvertrouwen.
  Psychomotorische therapie is er voor iedereen die een disbalans ervaart in zijn denken, voelen en handelen.
  Bijvoorbeeld: burn-out, depressie, chronische pijn (bv. Fibromyalgie/reuma), angstklachten, stressklachten, traumaverwerking, lichamelijke beperking en laag zelfbeeld. Binnen deze therapie gaan we samen op zoek naar, en experimenteren met nieuw gedrag, om automatisch (aangeleerde) patronen te doorbreken.
  Psychomotorische therapie wordt voor een gedeelte vanuit de aanvullende verzekering (valt onder alternatieve zorg) vergoed door enkele zorgverzekeraars.
 • Ouder & Kind
  Binnen de pijler Ouder & Kind biedt ik allerlei cursussen en lessenreeksen aan gericht op het contact tussen ouder en kind ter ondersteuning van de motorische ontwikkeling en bewustwording van lichaam.
  Ik bied hierin de volgende cursussen aan:
  - Zwanger en Fit
  - Babymassage (individueel en groep)
  - Bevallen en Fit
  - Wobbelen! voor peuters
  - Wobbelen! voor kleuters

Voor meer informatie kunt u mijn website bezoeken: https://www.pmtpraktijk-laviejolie.nl
Ik ontmoet u graag in het mooie Gezondheidscentrum Bemelen!